Wednesday, 12 April 2017

Batu Karang Keluar Sedikit Demi Sedikit, Syukur Ya Allah

Assalamualaikum, Halloooo

Nak share testimoni batu karang.....
Alhamdulillah dengan asbab Vivix dapat membantu menyelesaikan masalah batu karang Pakcik nie..







Selepas dah ambil Vivix botol yg ke2 & Performance drink tong yg ke2

Konsisten minum 1 sudu vivix & PD setiap hari

Masa awal ambil Vivix, baru karang keluar halus-halus

Yg terkini baru karang keluar seperti dalam gambar

Lain-lain kesan dari ambil Vivix:

- badan bertambah sihat, bertenaga
- kepala yg rambut jarang dah naik rambut 
- isteri tegur makin handsome

Minum Vivix dalam masa yg sama follow up di hospital...



Wasap : 019 9799954 (Ema Kama)
SIDpro Anda.
ID : 1017445

Pengeposan ke seluruh Malaysia.





Kenapa Soya ESP Yang Terbaik Di Pasaran?

Assalamualaikum, Halloooo

Umie nak share sikit tentang ESP Shaklee...

No automatic alt text available.

ESP Shaklee bukan sekadar Soya, tetapi adalah produk soya yang terbaik!

Image may contain: text

Mula-mula, ESP bukan produk yg dibancuh di belakang rumah. Tapi ia dimajukan oleh para saintis Shaklee; saintis tau, bukan Doktor PhD yang main beli tu.

Malah, kajian-kajian ini bukan setakat dijalankan oleh saintis Shaklee sahaja, tetapi juga oleh saintis diluar Shaklee (pihak ke-3). Dalam banyak-banyak syarikat nutrisi, Shaklee je yang berani mintak pihak ke-3 buat kajian ke atas unsur yang Shaklee gunakan dalam produk-produknya. 

Syarikat lain takmo buat sebab takut kantoi secara klinikal.

Image may contain: 1 person, text

Badan kita perlukan protin untuk pembinaan sel yang sihat. pembinaan sel yang tak sihat boleh mengakibatkan macam-macam kanser kepada tubuh badan.

Unsur protein terdiri daripada 21 jenis asid amino;

(1) 12 daripadanya dinamakan non-essential amino acid & dihasilkan oleh badan kita
(2) 9 lagi dinamakan essential amino acid & HANYA boleh didapati daripada makanan yang kita makan (badan kita takkan boleh hasilkan protin-protin ini)

semua 9 nama essential acid amino ni korg boleh tengok kat tin ESP.

Dalam pasaran dunia, takde satu produk pun yang mampu membekalkan kesemua 9 essential amino acid ni; KECUALI ESP. Sampai sekarang pun, ESP adalah satu-satunya produk yang mengandungi SEMUA essential amino acid ni.


Image may contain: text

Dalam 100g daging yg kita makan, mungkin cuma ada 10g saja kandungan protin yg ada. Selebihnya “hampas”.

Kenapa hampas?

Sebab makanan yang kaya protin sekalipun akan hilang kandungan protin apabila dimasak. Ini kerana, protin akan musnah dalam suhu yg tinggi, lebih-lebih lagi pada suhu makanan dimasak.

Dan kalau masih ada pun sisa baki protin dalam masakan, strukturnya dah berubah kepada gumpalan-gumpalan yang sukar dihadam & diserap oleh badan. Sebab tu dah banyak makan ikan, ayam, daging pun masih terdedah kepada risiko tak cukup protin dalam badan.

Tapi, protin dalam ESP tak musnah. Kerana ia diproses pada suhu yang rendah supaya kandungan protin di dalamnya kekal berkualiti & kekal berkesan pada tubuh.


No automatic alt text available.

Zaman sekarang banyak tanaman yang dah di ubahsuai secara ginetik. Contoh paling mudah, kita kacuk bunga biar nampak lagi cantek atau buah supaya lagi sodap.

Antara produk popular yang dah diubahsuai secara ginetik (GMO) ialah buah jambu batu, tembikai & anggur yang takde bijik.

Begitu juga soya. Produk-produk lain di pasaran banyak dah diubah secara ginetik. Genetik mereka diubah supaya kurang risiko diserang penyakit, supaya hasilnya lebih banyok & sedap di makan.

Risiko menggunakan produk-produk GMO ini ialah unsur makanan yang dimakan dah bukan yang semulajadi lagi dah; struktur berbeza, dah terdedah kepada racun pestisid, menyebabkan alergi/kanser, etc.

Tapi ESP dibuat drpd soya bukan GMO aka asli. Setiap satu tin ESP diproses drpd 30kg soya.


No automatic alt text available.

ESP ni low GI. Maksudnya ia ditukar kepada glukos & tenaga secara perlahan-lahan, bukan sekaligus.

Perasan x, kalau kita sarapan roti canai atau nasi lemak banyak-banyak sekalipun, lepas 2-3jam dah lapar balik dah. Sebabnya, roti canai & nasi lemak ni High GI. Cepat kenyang tapi pun cepat lapar sebab tenaga ditukar sekaligus. Makanan high GI macam ni juga tak bagus untuk pesakit kencing manis, sebab ia buat kandungan gula dalam badan mereka tak stabil.

Tapi ESP ni low GI.

Kalau makan pagi-pagi tu kadang tengah hari pun masih rasa kenyang lagi. Bila kita masih rasa kenyang, kurang lah rasa asyik nak makan je tuh. Bila boleh kurangkan makan/kalori, ia bantu kita kuruskan badan.

Juga sebab ESP ni low GI, ia bagus untuk pesakit diabetes atau kencing manis. ESP membantu stabilkan paras gula dalam badan mereka.


No automatic alt text available.

ESP mmg TIADA kolestrol sbb ia dihasilkan drpd tanaman. Pesakit darah tinggi ke xde masalah nak makan ESP.

ESP juga takde asid urik, sebab asid urik ni hanya datang daripada badan, bukan makanan. Jadi, pesakit gout pun boley guna ESP.

Dan sebab ESP adalah produk semulajadi, ia sangat mudah dihadam & diserap oleh badan. Jadi, badan kita pun boleh dapat kebaikan protin drpdnya sebanyak & secepat mungkin.



* 1 Canister ESP berharga RM 150.00
* Boleh digunakan sehingga hampir dua bulan (bergantung kepada cara penggunaan) 


Wasap : 019 9799954 (Ema Kama)
SIDpro Anda.
ID : 1017445

Pengeposan ke seluruh Malaysia.


Friday, 10 March 2017

Selamat Hari Guru :: Bekas Pensel :: Kedai Umie

Assalamualaikum, Halloooo



Alhamdulillah setelah lama mencari gambar akhirnya berjumpa...
Bila dah berjumpa bercinta pulak nak mengeditnya...
Bila dah diedit berhabuk pulak tunggu nak diupload....

Akhirnya hari nie dapatlah sedikit runag dan peluang untuk update...

Nie sebenarnya projek 2016.
Sempena hari guru....

Alhamdulillah dapat siapkan untuk anak dara Umie bagi ke Ticers dia...
Tahun lepas tak dapat Umie nak open order..
Sebab terlalu sibuk, tak terkejar dengan Si Hero Boolat Umie...
 Tahun nie kalau ade yang menempah in Shaa Allah Umie cuba laksanakan...

Plannya Umie nak sediakan yang ready made dahulu...

Jom tengok pictures dulu ye....


Nie rupa Pencil Case Tu...
Hand Made 100% tau...




 Nie bahagian zipnya....
Boleh request kalau nak zip lain yang lebih besar atau bercorak.



Untuk Ticer Ierah



Yang nie untuk Ticer Ma.



Yang ini untuk Ticer Zue, Kakyong request nak letak patch leopard tue..



Yang nie Ticer Kelas Kakyong, Ticer Yaya.



Yang nie Umie pon tak pasti betul ke tak ejaannya, Untuk ticer Ha.



Ticer Ukhti.



Semua sekali dah siap, tunggu masuk plastik je...



Bawah nie pembantu Umie bantu masukkan dalam plastik.
Untung ade pembantu yang setia...
Alhamdulillah....







Untuk tempahan boleh hubungi Umie
019 9799954 
Harga bermula daripada RM10.


Tuesday, 28 February 2017

Sup Ketam Yang Mudah tapi Sedap...

Assalamualaikum, Halloooo

Amboiiiii... Lama Umie tak muncul kan...
Hari nie just nak share satu resepi yang simple
Tapi kami sefamily memang sangat suka
Tambah-tambah Kakyong..

Sup ketam.
Mudah je nak buat dia yang penting ada watak utama
Iaitu ketam....



Bahan yang diperlukan.....

3 ekor ketam (bunga/renjong) disiang bersih
1Sup bunjut
Tomato
Karot (tapi Umie tak letak)
Ubi kentang (tak letak jugak)
Daun sup
Daun bawang
Halia
Air secukupnya

2 Ulas Bawang merah dimayang *
2 Ulas Bawang Putih dimayang *
Sedikit minyak untuk menumis *



Ketam yang dah siap siang dan dibersihkan



Cara memasak.........

Masukkan air, halia dan sup bunjut ke dalam periuk.
Kemudian masukkan ketam ke dalam periuk yang tadi
Pastikan air dah hampir mendidih baru masuk ketam nye
Dalam lima minit masukkan pulak tomato
Biar mendidih sekejap atau nampak ketam masak masukkan
pulak daun sup dan daun bawang.

Di dalam kuali berasingan tumis bahan bertanda * tadi hingga naik bau.(Yang nie Umie selalu bagi garing sikit)
Kemudian curahkan ke dalam periuk sup ketam tadi...

Tadaaaaaaaa... Siap!!!!


Sup Ketam Mudah gaya Umie....

Selamat mencuba....

Info VIVIX Shaklee

Assalamualaikum, Halloo....
 Semoga kita semua sihat hendaknya...
Maklumlah keadaan di luar berjerebu...
Allah sedang menguji kita.....
 Jangan lupa minum air banyak...
 Kurangkan aktiviti luar...
dan kalau boleh tak payah buat aktiviti luar pon tak pe..
Dok dalam umah tengok tv je....hihihi
Oklah...Hari nie Umie nak share info tentang VIVIX Shaklee...
Mesti ramai yang dah tau, tapi saje nak baitau lagi untuk mereka yang masih nak tau...hehe
Dan mulai petang ni jugak Umie nak bergigih untuk menghidupkan KEDAI MAYA Umie nie (salah satunya lah) Dan di setiap petang untuk beberapa kali petang ni akan ade update tentang INFO PRODUK SHAKLEE sahaja.. Mohon jangan menyampah... HAHAHAHAHAHAHAA...







Untuk yang Ingin bertanya tentang sebarang Produk Shaklee boleh hubungi Umie.



ROIMAH BINTI IDRIS
ID:1017445
Tel : 019 9799954
PageKedai Umie
IG : kedai_umie
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Untuk semua pelanggan yang membeli dengan Kedai Umie, anda akan diberikan khidmat nasihat yang diperlukan secaraPERCUMA!!!!!!!

Sekali anda membeli dengan kami, pasti anda akan berpuas hati dan kembali lagi.....